Ez a kérdés mindenkinek a saját ízvilága szeritn ill. a vendégekre való tekintetével kell eldöntenie.
Egy igazán befutó menü a:
Húsleves,
Marhapörkölt kovászos uborkával. (+ ha még valamit szeretnétek tálalni)
És tény ami tény én is hasonló menüt terveznék az esküvőmre. Esetleg a marhapörköltöt lehet székelykáposztát, töltöttkáposztát felszolgálni, vagy a húsleves helyett babgulyást valami könnyű másodikfélével például hortobágyi húsospalacsintával.
Tehát az én általam elképzelt ideális menük többféle kombinációja:
1.menü:
-Húsleves csirkeaprólékkal,
-Marhapörkölt kovászosuborkával.
2.menü:
-Húsleves csirkeaprólékkal,
-Székelykáposzta.
3.menü:
-Húsleves csirkeaprólékkal,
-Töltöttkáposztával.
4.menü:
-Babgulyás
-Hortobágyi húsospalacsintával.
5.menü:
-Magyaros halászlé',
-Hortobágyi húsospalacsintával.
Persze, ezeket máshogy is lehet párosítani, én is összetudnám többféleképen párosítani, de ez majd a párommal való kieggyezésen fog múlni. És azt se felejtsük el ilyenkor, hogy a vendégsereg gyomra sem végtelen és az aprósüteménynek illetve a tortának is kell hely.